Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βόλτα στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, Κυριακή 10:00

Ξυπνα και μια Κυριακη νωρις δεν χαθηκε το συμπαν! Η ανοιξη χτυπα την πορτα μας και μια βολτα σε εναν πανεμορφο κηπο οπως αυτος που αγγαλιαζει την πολη μας ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρεια να δουμε κατι διαφορετικο.

Δες την πολη σου αλλιως. Ελα το πρωι της Κυριακης κι εσυ μια βολτα στον Διομηδειο Κηπο!


"Ο Διομήδειος Βοτανικός κήπος είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου. Καλύπτει συνολική έκταση 1860 στρεμμάτων, τα οποία παραχωρήθηκαν το 1961 από το Υπουργείο Γεωργίας, οπότε και άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κήπου με βάση τα σχέδια της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Η. Hammerbacher.
Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1975 με σκοπό να λειτουργήσει για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και για τη μελέτη ,την ανάπτυξη και την διαφύλαξη του πλούτου της ελληνικής χλωρίδας. Φιλοξενούνται συνολικά περίπου 2500 είδη φυτών.
Ο Βοτανικός Kήπος Διομήδους είναι ένα Κοινωφελές Ίδρυμα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1952, μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου Διομήδους, που κληροδότησε μέρος της περιουσίας του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γι' αυτόν το σκοπό." οικοπολισακια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου