Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Την Κυριακή 20 Μαρτίου - ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης


[Αναρτούμε την είδηση που έλαβε το xpolis από τον Χαϊδαριώτη Αλέξανδρο Μ. o οποίος συμμετέχει με αρωματικά φυτά στην ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ. Συμμετέχουν επίσης και τα κρουστά QUILOMBO που και αυτά μας προσκάλεσαν και που ελπίζουμε κάποια στιγμή να τα φέρουμε στο Χαϊδάρι. Θα πάμε;]

Αγαπητοί μου άνθρωποι,
σας προωθώ το δελτίο τύπου και την αφίσα από μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από μία ομάδα ανθρώπων που ευελπιστεί σε πάρα πολλά πράγματα. Από την αλλαγή κάποιων κοινωνικών δομών, την προώθηση αλληλέγυων οικονομικών δομών, την προώθηση ποιοτικών προϊόντων και παραγωγών (κυρίως μικρών παραγωγών) εμπιστοσύνης από διάφορα μέρη, το......., την ....., μπλα μπλα, εώς την επανακοινωνικοποίηση μας και την διασκέδασή μας!
Το εγχείρημα αποσκοπεί τόσο να καλύψει βασικές ανάγκες των επισκεπτών με ποιοτικά και οικονομικά (φθηνά) κριτήρια όσο και αυτές των παραγωγών. Διαβάστε το παρακάτω δελτίο και το αφισάκι και θα καταλάβετε. Επίσης προοπτική είναι να γίνεται όσο τακτικότερα γίνεται και να γίνεται όλο και καλύτερο (φυσικά). Άρα χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη από ανθρώπους που κατανοούν και συμφωνούν με τα προηγούμενα.

Εγώ θα βρίσκομαι εκεί ως παραγωγός με αρωματικά φυτά (για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και καιρό (απ)ασχολούμαι με την παραγωγή αρωματικών φυτών) και επίσης θα συμμετέχω και στο σεμινάριο παρασκευής σπιτικού ψωμιού (που το κάνω σπίτι μου τόσα χρόνια, είπα να το δείξω και σε άλλο κόσμο που δεν το κάνει και θέλει)

Σας περιμένω, κυρίως για να τα ξαναπούμε, και μετά τα υπόλοιπα.

Προωθήστε το σε όσους φίλους και γνωστούς σας μπορείτε. Είναι αξιόλογη η προσπάθεια και καλό θα είναι να το μάθουν πολλοί.
Σας χαιρετώ προς το παρόν

Αλέξανδρος M.

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ

20 Μαρτίου 2011, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (από τις 10 π.μ.)

Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ διοργανώνεται με στόχο να αναδείξει τις ιδέες και τις πρακτικές ενός αυτοοργανωμένου, αλληλέγγυου και βιώσιμου κόσμου, που βασίζεται στην αυτάρκεια και τη συνεργασία. Ενός κόσμου, που σέβεται τη φύση του, και προσδιορίζει τις ανάγκες του μέσα στα όρια που καθορίζονται από το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες συναντιούνται σε μια ολοήμερη γιορτή στις 20 Μαρτίου, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Σκοπός είναι να προωθήσουν τη δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας και την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων που αφορούν στην κάλυψη των βασικών μας αναγκών, για ένα μεγαλύτερο βαθμό αυτάρκειας στην καθημερινή μας ζωή.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, ενημερωτικές συζητήσεις, δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και πρακτικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία, χειροτέχνες και μεταποιητές θα μοιράζονται τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πρακτικά εργαστήρια:

12:00-13:30 Παρασκευή ψωμιού

14:00-15:30 Σπιτικό φαρμακείο από βότανα

16:00-17:30 Παρασκευή μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού

Συζήτηση:

18:00-20:00 Για τον έλεγχο στην τροφή μας

Δρώμενα:

14:00-15:00 Θέατρο δρόμου “Τσίρκο Κουκουμπάγιαν”

17:30-18.30 Παιχνίδι για παιδιά “Λαχανομπερδέματα και όμορφα μαγειρέματα”

Ζωντανή μουσική:

20:00 QUILOMBO, βραζιλιάνικα κρουστά

21:30 SAZMAN, μουσική από τα βαλκάνια

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

colectivakipseli@gmail.com

ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ

(Από πατησίων στρίβουμε δεξιά στο δεύτερο φανάρι μετά τη Φωκίωνος Νέγρη. Βρίσκουμε τη Λέλας Καραγιάννη και στο τέταρτο στενό: στη σικίνου στρίβουμε δεξία και προχωράμε μέχρι να βρούμε τη Φωκιώνος Νέγρη 42: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου