Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΝΕΩΝ"

H Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς -σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας- προσφέρει σε 10.000 νέους, ηλικίας 13 - 30 ετών, δωρεάν, για ένα χρόνο, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.
Οι 10.000 κάτοχοι της κάρτας θα έχουν έκπτωση σε υπηρεσίες, προϊόντα και εισιτήρια τόσο στη χώρα μας όσο και σε ακόμη 37 χώρες. Ετσι, σε νέους ανθρώπους θα κοστίζει φτηνότερα ένα ταξίδι στο εξωτερικό, η αγορά ενός βιβλίου, το εισιτήριο για μια θεατρική παράσταση, η φοίτηση σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και τόσα άλλα, αφού η λίστα προϊόντων και υπηρεσιών με προσιτές τιμές είναι μεγάλη: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού, εστιατόρια, καφετέριες, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά. Μόνο από πέρσι, 800 νέες επιχειρήσεις έχουν προστεθεί στη λίστα των συνεργατών της κάρτας, προσφέροντας μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες στους νεαρούς κατόχους της.
Να σημειωθεί ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που είναι κάτοχοι της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.
«Η δωρεάν διάθεση της κάρτας είναι μια συμβολική κίνηση, θέλουμε να πούμε στη νέα γενιά ότι είμαστε εδώ για εκείνους, στηρίζουμε την προσπάθειά τους να ενταχθούν το ταχύτερο στην αγορά εργασίας, τη σημερινή δύσκολη περίοδο που μεταφέρει πολλά από τα βάρη στη νέα γενιά και έχει αυξηθεί η ανεργία στους νέους», είπε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Οι νέοι θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν την κάρτα από τη Δευτέρα 9 Μαΐου είτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας στην Ελλάδα (www.europeanyouthcard.gr) είτε μπορούν να απευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας (Αχαρνών 417, Αθήνα, τηλ: 210-2599422 begin_of_the_skype_highlighting              210-2599422      end_of_the_skype_highlighting, 210-2599444 begin_of_the_skype_highlighting              210-2599444      end_of_the_skype_highlighting).
Ακόμα, από 9 έως και 15 Μαΐου η κάρτα θα διατίθεται και σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης: στάση Μετρό Αγ. Αντώνιος (12.00-18.00) και Κεραμεικός (16.00-22.00).
Να σημειωθεί ότι την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων ήδη κατέχουν στη χώρα μας 10.000 νέοι, ενώ σε όλη την Ευρώπη οι κάτοχοι υπολογίζονται σε περίπου 5 εκατ. Με άλλα λόγια, η κάρτα είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών, γι' αυτό και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
* Για περισσότερες πληροφορίες: www.europeanyouthcard.gr ή www.europeanyouthcard.org

1 σχόλιο: