Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ιστοσελίδα στη μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου



Την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων του Παύλου Σιδηρόπουλου (1948 - 1990), έκανε πρεμιέρα στο διαδίκτυο η επίσημη ιστοσελίδα του, αφιερωμένη στη μνήμη του. Την πρωτοβουλία για την κατασκευή της ιστοσελίδας πήρε η αδερφή του εκλιπόντος, Μελίνα Σιδηροπούλου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από το θάνατο του Πρίγκιπα του ελληνικού ροκ, φύλασσε επιμελώς το προσωπικό του αρχείο. Μέρος αυτού του αρχείου δημοσιοποιείται για πρώτη φορά: τα παιδικά χρόνια του Παύλου, φωτογραφίες με τους ανθρώπους του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, ανέκδοτα χειρόγραφα του, στιχουργήματα, συγγραφικές απόπειρες, ακόμη κι ένα ημιτελές θεατρικό του έργο!

Στην ιστοσελίδα, επίσης, περιλαμβάνονται εκτενείς παρουσιάσεις ολόκληρης της δισκογραφίας του, ενδιαφέροντα trivia από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο, χωρίς να μένει εκτός το θέμα των ναρκωτικών, της αιτίας δηλαδή που έστειλε τόσο πρόωρα τον Παύλο στον άλλο κόσμο. Δίνεται, όμως, με τέτοια αξιοπρέπεια και κυρίως μέσα από κείμενα του ίδιου του Παύλου, ώστε τελικά να αναδεικνύεται η προσωπικότητα του ως πνευματικός άνθρωπος και να καταρρίπτεται η μυθολογία του καταραμένου ρόκερ. Την επίσημη ιστοσελίδα του Παύλου Σιδηρόπουλου κοσμούν πρωτότυπες αφηγήσεις καλλιτεχνών που συμπορεύθηκαν μαζί του, όπως και ανθρώπων που τον γνώριζαν προσωπικά.

Πολύτιμοι αρωγοί στην πρωτοβουλία της Μελίνας Σιδηροπούλου στάθηκαν η κόρη της, φιλόλογος Μαρία Σκόκου, που μελετούσε επί χρόνια το αρχείο του θείου της, καθώς και ο φυσικός - ειδικός στις σύγχρονες τεχνολογίες, Παναγιώτης Θερμογιάννης, ο οποίος επιμελήθηκε την κατασκευή της ιστοσελίδας στο σύνολο της. Τη φιλολογική επιμέλεια ανέλαβε ο μουσικολόγος - μουσικός Κώστας Ζουλιάτης (Night On Earth), ενώ τη δημοσιογραφική έρευνα ο σκηνοθέτης - δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. Την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
Λιάνα Μαλανδρενιώτη

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ
--------------------
(Με την ευκαιρία θα αναζητήσουμε και τον Θανάση - φαινομενικά άσχετο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου