Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά... με τα μάτια και τ΄ αυτιά ανοιχτά.... και με βιβλία... πολλά βιβλία



Καλή χρονιά... Σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες...

Με την ανεργία και τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα ακούμε πολλές φορές και από καλοπροαίρετους ανθρώπους διάφορες φράσεις όπως "και να τελειώσει το πανεπιστήμιο τι έγινε, θα βρει δουλειά;" "σε τι θα βοηθήσει το μαθητή να μάθει μια ξένη γλώσσα;" κ.λπ.

Η γνώση είναι δύναμη και δεν πρέπει να την απαξιώνουμε, έστω και άθελά μας.

Οι αλλαγές στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς υποδομές και η βασικότερη υποδομή είναι οι εκπαιδευμένοι νέοι, με πολλές και και σε όλα τα επίπεδα γνώσεις, με κριτική σκέψη που να μπορούν να προσαρμοστούν και να παρακολουθήσουν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Όσον αφορά τα βιβλία με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα χωρίς βιβλία για τους περισσότερους μαθητές, επιλέξαμε δύο παλαιότερες αναρτήσεις από το blog Rosetabooks:

1) Η “κουκουβάγια στο απόσπασμα”. Καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων!!! (29/12/2010) - Διαβάστε ΕΔΩ

2) Ray Bradbury: Φαρενάιτ 451 (The fire chief, Fahrenheit 451)/Francois Truffaut: μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο - Διαβάστε ΕΔΩ - αυτό το έργο (βιβλίο και ταινία) ενέπνευσε το σκηνοθέτη Michael Moore για να γυρίσει την ταινία FAHRENHEIT 9/11 με θέμα τους δίδυμους πύργους, η οποία προβάλλεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 8:00μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ (απέναντι). Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Τέλος σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το blog "24 γράμματα" ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου